EN | TR

Biyografi


Doç. Dr. Fatih KAPLAN, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 2007 yılında lisans derecesini, 2009 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonometri Anabilim Dalında Yüksek Lisans derecesini, 2013 yılında ‘Ekonomik Büyümenin Dolaylı Belirleyicileri: Orta Gelirli Ülkeler Üzerine Panel Veri Analizleri' adlı tez ile Atatürk Üniversitesi’nden Doktora derecesini almıştır. Doç. Dr. Fatih KAPLAN, 2009-2013 yılları arasında Bingöl Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. 2010 yılında TÜBİTAK 2224 Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı kapsamında yurt dışı bilimsel faaliyetlerde bulunmuştur. 2013 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan KAPLAN, 2013-2017 yılları arasında Mersin Üniversitesi, Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. 2018 yılından itibaren Tarsus Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. 

Doç. Dr. Fatih KAPLAN, 2018-2020 yılları arasında sektörel ihracat ile ilgili beş adet lisansüstü tez çalışması yürütmüştür ayrıca sektörel ihracat konusunda çok sayıda makale, bildiri çalışması bulunmaktadır. Sektörel ihracat, döviz kuru, petrol fiyatları, turizm ekonomisi, enerji ekonomisi, dış ticaret alanlarında araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

 


Doktora öğrencisi Melisa Bolat, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik Bölümü’nden 2018 yılında lisans derecesini tamamlayarak mezun olmuştur. 2020 yılında Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalında ‘Sektör-Ülke Açısından İhracat Çeşitlendirmesi ve İhracatı Etkileten Faktörler: Türkiye Üzerine Bir Uygulama’ başlıklı tez ile yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. 2020 yılında Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalında  YÖK 100/2000 bursiyeri olarak doktora eğitimine başlamıştır ve doktora eğitimi devam etmektedir.
 
 

Ahmet KOLUMAN, Giresun Üniversitesi Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü'nden 2020 yılında 3.50 ortalama ile mezun olmuştur. 2022 yılında Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalında “Türkiye İmalat Sanayinde Firma Bazlı İhracatı Etkileyen Faktörler” başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Tarsus Üniversitesi’nde 2022 yılında Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etmektedir.