EN | TR

Dr. Veysel ALCAN


 

    Dr. Veysel Alcan, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği alanında araştırmacı ve eğitimcidir. Lisans derecesini Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nden ve Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde tamamladı. Doktora derecesini Gazi Üniversitesi'nden Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri alanında aldı. Doktora çalışmalarının ardından Dr. Alcan, Hollanda'daki Twente Üniversitesi Elektrik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'ndeki (EEMCS) saygın Biyomedikal Sinyaller ve Sistemler (BSS) Grubu'nda doktora sonrası araştırma yaptı. Bu görev süresi boyunca, biyomedikal sinyal analizi, HDsEMG teknikleri, nörofizyolojik ve refleksoloji çalışmalarına yönelik disiplinler arası yaklaşımlara odaklanarak son teknoloji araştırmalara katkıda bulundu.
      Dr. Alcan şu anda Türkiye'deki Tarsus Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Doçent olarak görev yapmaktadır. Dr. Alcan'ın temel araştırma ilgi alanları, biyomedikal sinyal işleme, elektromiyografi (EMG), nörofizyoloji, biyomekanik ve klinik karar destek sistemleri dahil olmak üzere geniş bir konu yelpazesini kapsamaktadır. Çalışmaları genellikle teorik içgörüleri pratik uygulamalarla bütünleştirerek sağlık teknolojisi ve rehabilitasyon mühendisliğindeki gelişmelere katkıda bulunmaktadır.  Hem temel hem de uygulamalı araştırmalara katkıda bulunarak önde gelen dergilerde ve konferanslarda çok sayıda yayına imza atmış ve ortak yazarlık yapmıştır. Çalışmaları, karmaşık fizyolojik sinyalleri analiz etmek ve klinik sonuçları iyileştirmek için teknolojilerin ve sinyal ve görüntü işleme yöntemlerinin anlaşılması ve geliştirilmesine önemli ölçüde odaklanmıştır.  
     Dr. Alcan, akademinin ötesinde, biyomedikal mühendisliği ve sağlık sistemlerindeki gerçek dünya zorluklarını çözmek için disiplinler arası yaklaşımları teşvik ederek endüstri ortakları ve araştırma kurumlarıyla aktif olarak işbirliği yapmaktadır. Halihazırda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen projelerde araştırmacı ve yönetici olarak çalışmalarına devam etmektedir.  Ulusötesi ülkelerdeki  farklı araştırma grubu ve merkezleri ile olan işbirliğinin yanısıra  Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği Derneği'nin (COST) COST eylemleri arasında yer alan "C20104 - Yaşlılıkta Kanıta Dayalı Fiziksel Aktivite Ağı (PhysAgeNet)" başlıklı COST Eylemi'nin Yönetim Komitesi (MC) üyesi ve Çalışma Grupları üyesidir.