EN | TR

Hakkımızda


Sağlık Teknolojileri ve Mühendislik Araştırma Grubu (SMAG)
Tarsus Üniversitesi'ndeki Sağlık Teknolojileri ve Mühendislik Araştırma Grubu (SMAG), Sağlık Hizmetleri için Mühendislik çözümlerini ilerletmeye odaklanmış disiplinler arası ve yenilikçi bir araştırma merkezidir. Grubumuz, özellikle nöromüsküler, kas-iskelet  ve kardiyovasküler sistemlerdeki hastalıkların teşhisi, tedavisi ve yönetimindeki zorluklarla başa çıkmak için son teknoloji mühendislik tekniklerinden ve işbirlikli araştırmalardan yararlanmaktadır.  SMAG, teşhis, tedavi ve önleyici tıp gibi sağlık hizmetleri sonuçlarını iyileştirmek için akademik araştırmayı pratik mühendislik ve teknik uygulamalarla birleştiren bir yaklaşımı vurgular.
Misyon: SMAG, çeşitli disiplinlerden klinisyenler, endüstri liderleri ve araştırmacılarla ortaklıklar yoluyla sağlık teknolojilerinin geliştirilmesini teşvik etmeye kendini adamıştır. Grubun amacı:

  • Teşhis ve tedavide (Rehabilitasyonda) biyomekanik ve elektrofizyolojik araçlar da dahil olmak üzere yenilikçi tanı ve tedavi teknolojileri geliştirmek.
  • İnsan hareketini ve fiziksel sağlığını anlamak için nörofizyoloji ve biyomekaniği keşfedilmesi.
  • Sağlığın iyileşmesi ve kas-iskelet başta olmak üzere hastalıkların rehabilitasyonu alanlarında karşılanmamış klinik ihtiyaçları ele almak için translasyonel araştırmalarda iş birliği yapmak
  • Biyomedikal sinyal ve görüntü işlemeyi yapay zeka ile entegre ederek klinik karar destek sistemlerini geliştirmek
  • Sağlık sektöründeki pratik zorluklara yönelik çözümler tasarlamak için sektör ortaklarımız ve sağlık profesyonelleri ile birlikte çalışmak

Vizyon: SMAG, uluslararası araştırmacılar ve paydaşlarla işbirliği yaparak biyomedikal mühendislik inovasyonunda bölgemizde güçlü bir merkez olmayı hedeflemektedir. SMAG grubumuz, mühendislik disiplinini tıbbi uzmanlıkla birleştirerek teknoloji aracılığıyla yalnızca bilimsel bilgiye katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda doğrudan hasta bakımını, hastaların yaşam kalitesini, sağlık hizmetlerini ve toplumsal sağlığı da iyileştiren etkili araştırmalar üretmeye kendini adamıştır.
Grubumuzun ana odak alanları, biyomedikal sinyal ve görüntü işleme, biyomekanik, nörofizyoloji ve klinik karar sistemleri, sağlıkta yapay zeka ve ya makine öğrenmesi uygulamaları, teknoloji destekli terapi, hastalıkların teşhis ve tedavisi için araçlar geliştirmek (nörolojik bozukluklar, kas-iskelet sistemi, kardiyovasküler bozukluklar vs), nörolojik ve geriatrik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, egzersiz biyomekaniği ve spor performansı, denge, postüral kontrol,  yürüyüş analizi, yapı dinamikleri ve sistem tanımlama.