Ahmet YAMAN, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisans eğitimini (2011) tamamladı. Lisans öğrenimi sırasında Paris X Nanterre’de (2009-2010) değişim öğrencisi olarak siyaset bilimi ve sosyoloji öğrenimi gördü. Yıldız Teknik Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında (2014) ilk master derecesini, Mersin Üniversitesinde Sosyoloji Ana Bilim Dalında (2019) ise ikinci master derecesini tamamladı. Mersin Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Doktora (2020) programını tamamladı. Mersin Üniversitesi Uygulamalı Sosyoloji Ana Bilim Dalında (2021) ikinci doktora programında doktora adayı olarak araştırmalarını sürdürüyor. 2015 yılından beri Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ndeki çalışmalarıyla kentsel kamu politikalarının tanımlanması, gündeme gelmesi ve uygulanması konularında teoriyi ve pratiği birlikte deneyimliyor. Öncelikli ilgi alanlarını kamu politikası ve kent politikası analizi, kent ekonomisi ve akıllı kentler oluşturmaktadır. Bununla birlikte göç politikası ve uygulamaları, kırsal alanın dönüşümü ve toplumsal değişme gibi konularda araştırmalarını sürdürmektedir. Kentsel Analiz Laboratuvarı (kentalab) kurucusu ve koordinatörü olarak "Kentsel Ekonomik Yapı Analizinde Veri Yönetimi Araştırması ve İşletme Kuruluş Desteği Programı (İKDEP)" projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2021 yılı itibariyle Tarsus Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları Ana Bilim Dalında Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını yürütmektedir.
Ercan GÖN, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini (2003) tamamladı. Çukurova Üniversitesinde İşletme Ana Bilim Dalında (2006) master derecesini tamamladı. Bingöl Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalında Doktora (2023) programını tamamladı. Özel ve Kamu olmak üzere yaklaşık 30 yıllık çalışma hayatında çeşitli alt sektörlerde çalıştı. İŞKUR’da görev yaptığı süreçte yerelde hiyerarşik kademelerde bulundu. Doktora tezinde insan kaynakları yönetimi, kariyer yönetim, yetenek yönetimi, örgütsel güven ve işgören performansı konularında işleyen Ercan GÖN’ün İşletme alanında finansal yönetim, yönetim ve organizasyon, pazarlama, örgütsel davranış, kriz yönetimi gibi alt disiplinlerde çalışmaları mevcuttur. Araştırmalarında yapısal eşitlik modellemesi, yapısal regresyon analizi, çoklu regresyon analizi, doğrulayıcı-açımlayıcı faktör analizi gibi analizler gerçekleştirmiştir. Ulusal ve uluslararası projelerde proje uzmanı, proje koordinatörü ve idari mai işler sorumlusu olarak görev almıştır. Mersin İŞKUR’da görev yaptığı süreçte dezavantajlı kesimlerin mesleki eğitim ve istihdamına yönelik olarak kamu ve özel sektör iş birliğiyle çeşitli proje ve programlarda görev almıştır. Bununla birlikte İŞKUR’un işgücü piyasasına yönelik düzenlediği sanal istihdam fuarları, kariyer ve istihdam fuarları ve engelsiz istihdam fuarlarını yönetti. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)" kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Liman-İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından uygulanan projelerde proje sorumlusu olarak görev yaptı. Tarsus Üniversitesi Kentsel Analiz Laboratuvarı’nda "Kentsel Ekonomik Yapı Analizinde Veri Yönetimi Araştırması ve Model Önerisi” projesinde istihdam, işgücü piyasası ve insan kaynakları yönetimi alanındaki verilerin oluşturulması, analiz edilmesi ve Üniversitenin laboratuvarınca yürütülecek bilimsel proje ve yayın faaliyetlerine Proje Araştırmacısı olarak görev almıştır. 2021 yılı itibariyle Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
***
Serkan NAS, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini (1994) tamamladı. Çukurova Üniversitesi!nde Endüstri mühendisliği Ana Bilim Dalında (1998) simülasyon alanında yüksek lisansını tamamlandı. Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında yapay zeka ve simülasyon konusunda (2020) programını tamamladı. 1995 yında başladığı iş hayatında, Bankacılık, tekstil, plastik ve otomativ sektöründe yöneticilik görevlerinde bulundu. 2011 yılından itibaren ise, profesyonel olarak Finansal Enstrümanlar ve Portföy Yönetim Danışmanlığı yaptı ve Çukurova Üniversitesi’nde lisans düzeyinde 3 yıl boyunca Finansal Piyasalar dersini verdi. Çukurova Teknokent bölgesinde faaliyet gösteren Küresis Ar-Ge Mühendislik Finans Eğitim ve Yazılım Hizmetleri Ltd. Firmasının kurucu ortağı olup, farklı sektörlerden(Adana Çimento A.Ş., Pakyürek A.Ş gibi) sanayi ve hizmet kuruluşlarında Yönetim ve Finans Danışmanlığı faaliyetlerini yürüttü. 2018 yılından itibaren Küresis Finansal Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri Ltd. şirketinin kurucusu olarak aynı konuda faaliyetlerini yürüttü. Portföy yönetimi, simülasyon modellemesi, yapay zeka , entegre üretim planlaması, optimizasyon, lojistik yönetimi konularında çalışmalarına devam etmektedir. Tarsus üniversitesinde Yönetim Bilişim Bölümünde Dr. Öğretim üyesi olup, Algoritma ve Programlama,Yapay Zeka, Dijital Dönüşüm,Kurumsal Bilgi Sistemleri, Finansal Yatırım Analizi dersleri vermektedir.
***
Taner SEZER, Mersin Üniversitesi İngiliz Dili ve Kültürü Lisans (2006) eğitimini, İngiliz Dilbilimi Yüksek Lisans programını (2010) tamamladı. Hacettepe Üniversitesinde doktora öğrencisi olan Taner Sezer TS Corpus projesinin de yöneticisidir. Türkçe Doğal Dil İşleme ve bilişimsel dilbilim için veri kümeleri, dil modelleri, derlemler ve doğal dil işleme araçları gibi veri kaynakları ve yazılımların paylaşıldığı bir platform olan Türkçe Dil Deposu (TDD), projesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, TDD Corpus altında yayınlanan derlemlerin sorumluluğunun yanısıra TDD altında geliştirilen doğal dil işleme araçlarına da katkı vermektedir. Kentsel Analiz Laboratuvarı (kentalab) proje ekibinde "Kentsel Ekonomik Yapı Analizinde Veri Yönetimi Araştırması" projesinde veri kaynakları, veri yönetimi ve veri analizi konularında çalışmalarını yürütmektedir.
*Ada göre alfabetik sırada In alphabetical order as given name