EN | TR

Araştırma Ekibi

Ahmet YAMAN, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisans eğitimini (2011) tamamladı. Lisans öğrenimi sırasında Paris X Nanterre’de (2009-2010) değişim öğrencisi olarak siyaset bilimi ve sosyoloji öğrenimi gördü. Yıldız Teknik Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında (2014) ilk master derecesini, Mersin Üniversitesinde Sosyoloji Ana Bilim Dalında (2019) ise ikinci master derecesini tamamladı. Mersin Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Doktora (2020) programını tamamladı. Mersin Üniversitesi Uygulamalı Sosyoloji Ana Bilim Dalında (2021) ikinci doktora programında doktora adayı olarak araştırmalarını sürdürüyor. 2015 yılından beri Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ndeki çalışmalarıyla kentsel kamu politikalarının tanımlanması, gündeme gelmesi ve uygulanması konularında teoriyi ve pratiği birlikte deneyimliyor. Öncelikli ilgi alanlarını kamu politikası ve kent politikası analizi, kent ekonomisi ve akıllı kentler oluşturmaktadır. Bununla birlikte göç politikası ve uygulamaları, kırsal alanın dönüşümü ve toplumsal değişme gibi konularda araştırmalarını sürdürmektedir.  Kentsel Analiz Laboratuvarı (kentalab) kurucusu ve koordinatörü olarak "Kentsel Ekonomik Yapı Analizinde Veri Yönetimi Araştırması ve İşletme Kuruluş Desteği Programı (İKDEP)" projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2021 yılı itibariyle Tarsus Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları Ana Bilim Dalında Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını yürütmektedir. 

***
Serkan NAS, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini (1994) tamamladı. Çukurova Üniversitesi!nde Endüstri mühendisliği  Ana Bilim Dalında (1998)  simülasyon alanında yüksek lisansını tamamlandı. Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında yapay zeka ve simülasyon konusunda  (2020) programını tamamladı. 1995 yında başladığı iş hayatında, Bankacılık, tekstil, plastik ve  otomativ sektöründe yöneticilik görevlerinde bulundu.  2011 yılından itibaren ise, profesyonel olarak Finansal Enstrümanlar ve Portföy Yönetim Danışmanlığı yaptı ve Çukurova Üniversitesi’nde lisans düzeyinde 3 yıl boyunca  Finansal Piyasalar dersini verdi. Çukurova Teknokent bölgesinde faaliyet gösteren Küresis Ar-Ge Mühendislik Finans Eğitim ve Yazılım Hizmetleri Ltd. Firmasının kurucu ortağı olup,  farklı sektörlerden(Adana Çimento A.Ş., Pakyürek A.Ş gibi) sanayi  ve hizmet kuruluşlarında Yönetim ve Finans Danışmanlığı faaliyetlerini yürüttü. 2018 yılından itibaren Küresis Finansal Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri Ltd. şirketinin kurucusu olarak aynı konuda faaliyetlerini yürüttü. Portföy yönetimi, simülasyon modellemesi, yapay zeka , entegre üretim planlaması, optimizasyon, lojistik yönetimi konularında çalışmalarına devam etmektedir. Tarsus üniversitesinde Yönetim Bilişim Bölümünde Dr. Öğretim üyesi olup, Algoritma ve Programlama,Yapay Zeka, Dijital Dönüşüm,Kurumsal Bilgi Sistemleri, Finansal Yatırım  Analizi dersleri vermektedir.
 

***
Taner SEZER, Mersin Üniversitesi İngiliz Dili ve Kültürü Lisans (2006) eğitimini, İngiliz Dilbilimi Yüksek Lisans programını (2010) tamamladı. Hacettepe Üniversitesinde doktora öğrencisi olan Taner Sezer TS Corpus projesinin de yöneticisidir. Türkçe Doğal Dil İşleme ve bilişimsel dilbilim için veri kümeleri, dil modelleri, derlemler ve doğal dil işleme araçları gibi veri kaynakları ve yazılımların paylaşıldığı bir platform olan Türkçe Dil Deposu (TDD),  projesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, TDD Corpus altında yayınlanan derlemlerin sorumluluğunun yanısıra TDD altında geliştirilen doğal dil işleme araçlarına da katkı vermektedir. Kentsel Analiz Laboratuvarı (kentalab) proje ekibinde "Kentsel Ekonomik Yapı Analizinde Veri Yönetimi Araştırması" projesinde veri kaynakları, veri yönetimi ve veri analizi konularında çalışmalarını yürütmektedir.







*Ada göre alfabetik sırada In alphabetical order as given name